Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Στο απυρόβλητο οι βουλευτές με λογαριασμούς στην Ελβετία...


«Μη τολμήσουμε και ζητήσουμε ούτε ένα ευρώ από τουςσυνταξιούχους μετά το κάζο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς Ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία» μας είπε βουλευτής της συμπολίτευσης όταν πληροφορήθηκε ότι η Ένωση Ελβετικών Τραπεζών απάντησε αρνητικά στο Ελληνικό αίτημα να δοθούν τα ονόματα των βουλευτών με καταθέσεις στην Ελβετία και η Βουλή των Ελλήνων απέκρυψε την άρνηση των Ελβετών, η οποία έφτασε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 24 Γενάρη του 2012...


Το σκάνδαλο με τις καταθέσεις Ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία ξεκίνησε όταν ο Ελληνοελβετός βουλευτής κ. Ιωσήφ Ζησιάδης, σε συνέντευξή του είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει τις καταθέσεις πολιτικών της στην Ελβετία.
Η αποκάλυψη αυτή του κ. Ζησιάδη δημιούργησε αναστάτωση στην Ελληνική κοινή γνώμη αλλά και σε Γερμανούς βουλευτές, οι οποίοι επαναστάτησαν λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτούμε την Ελλάδα και οι πολιτικοί τους να βγάζουν τα λεφτά μας έξω. Ο τότε πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος αναγκάστηκε να ζητήσει από την Ελβετία να ενημερώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο ποιοι Έλληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες. Με την ενέργειά του αυτή, μειώθηκε ο σάλος και σιγά- σιγά το θέμα ξεχάστηκε. Ησύχασε ακόμα και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής κ. Ν. Λάμερντ, ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον κ. Πετσάλνικο και ζητούσε εξηγήσεις για το θέμα.

Το καταπληκτικό είναι ότι η απάντηση των Ελβετών έφτασε σχεδόν αυθημερόν, δηλαδή στις 24 Γενάρη, και εξηγούσε στον κ. Πετσάλνικο ότι «δεν μπορούν να δώσουν κανένα στοιχείο γιατί η Βουλή δεν δικαιούται να ζητά στοιχεία». Ο κ. Πετσάλνικος δεν έκανε καμία άλλη ενέργεια και απέκρυψε την αρνητική απάντηση των Ελβετικών τραπεζών. Η πρώτη απάντηση ήρθε με e-mail στις 24 Γενάρη και τον Ιούλιο του ίδιου έτους έφτασε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και η επίσημη απάντηση της Ένωσης των Ελβετικών τραπεζών.

Και η επίσημη άρνηση, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο του e-mail, απεκρύφθει και από τον τωρινό πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η αρνητική επιστολή διέρρευσε σε εφημερίδα και σήμερα αναγκάστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής να την δώσει στη δημοσιότητα.

Εμπόδια και στο ΣΔΟΕ

Εκτός από τους πολιτικούς που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία στο ΣΔΟΕ υπάρχουν στοιχεία για 45 πολιτικά πρόσωπα, που βρίσκονται στη λίστα με εμβάσματα στο εξωτερικό. Αλλά και στην περίπτωση αυτή με άνωθεν εντολή το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πολιτικών.
Αυτά γίνονται στην Ελλάδα εν έτη 2012, στο μάξιμουμ της κρίσης και οι πολιτικοί έχουν το θράσος να συζητάνε για μέτρα, εξαθλίωση του συνταξιούχου και του μισθωτού και να «μαλώνουν» τους πολίτες γιατί αντιδρούν στα σκληρά μέτρα...

spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: