Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΦΥΛΑΚΗ και ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιών για όσους θησαυρίζουν από τη λαθρομετανάστευση!


Οι αναγνώστες της ιστοσελίδας μας γνωρίζουν πως έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με τη λαθρομετανάστευση και το πως πρέπει να αντιμετωπισθεί.
Υπάρχει όμως μια ακόμη σοβαρή για αρκετούς πτυχή. Αυτή της καλής μπίζνας που φέρνει χρήματα.
του Στρατή Μαζίδη
Διάφορα ξεχασμένα ακίνητα, που μοιάζουν με σπίτια, τρώγλες πραγματικές ενοικιάζονται σε αυτούς τους φουκαράδες που στην ήδη υπάρχουσα εξαθλίωσή τους έρχονται να προσθέσουν αρκετά κιλά ακόμη απελπισίας λόγω των συνθηκών διαβίωσης.
Τα σπίτια τρώγλες είναι όπως τα δουλεμπορικά βαποράκια ελβετικά τυριά. Κανείς δεν ασχολείται με αυτά, έχουν χαμηλή αξία αλλά…πολύ ακριβό εμπόρευμα.
Στη χώρα της ανομίας και της επιβράβευσής της, αρκετοί ιδιοκτήτες δίνουν τα κλειδιά των ερειπίων τους σε κάποιον αλλοδαπό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατατίθεται το ενοίκιο. Από κει και πέρα τίποτε. Άλλωστε αυτοί δε ζουν εκεί αλλά κάπου αλλού. Πιο μακριά, πιο ήσυχα, πιο προστατευμένα.
Ουδείς ενδιαφέρεται:
> να δει σε ποιον ενοικιάζει
> να επισκεφθεί το ακίνητό του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να διαπιστώσει αν μέσα ζουν 2,3,4 ή 24.
> για τη δημόσια υγεία όταν αυτού του είδους η συγκατοίκηση αποτελεί εστία μολύνσεων και μικροβίων
Μάλιστα στο δελτίο ειδήσεων του Αlpha χθες η κοπελίτσα επισκέφθηκε το Αιγάλεω καθώς με το φιλοξένιο Δία, οι λαθρομετανάστες έφυγαν από το κέντρο και πήγαν στα προάστια. Σε 2-3 “σπίτια”, όλοι λαθραίοι δήλωσαν. Έτσι απλά. Πού είναι η αστυνομία και οι οικονομικές υπηρεσίες να πράξουν το καθήκον τους;
Η λαθρομετάναστευση πέρα από τις πολλές επικίνδυνες πτυχές για το λαό μας, είναι και μια καλή μπίζνα για ορισμένους.
Ποιοι έχουν άραγε όλα αυτά τα κτίρια στο κέντρο αλλά και την περιφέρεια; Ποιοι κερδίζουν από αυτά;
Διότι το σύνθετο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δε χρειάζεται μόνο μια καλή θωράκιση των συνόρων της χώρας και ταχύτατες διαδικασίες απέλασης. Επιβάλλει και την παραδειγματική άνευ δίκης τιμωρία των ελληναράδων εκείνων που άλλοι δίνουν σε παράνομους ανθρώπους στη χώρα κάτι που μοιάζει με στέγη, άλλοι κάτι που μοιάζει με εργασία και όλοι μαζί θησαυρίζουν από αυτό. Άλλωστε το να περάσεις τα σύνορα είναι η μισή δουλειά, η άλλη μισή είναι η στέγη και η επιβίωση.
Καμία ανοχή σε αυτούς που θησαυρίζουν τόσο αισχρά σε βάρος της πατρίδας τους, εκμεταλλευόμενοι εξαθλιωμένους ανθρώπους. Άμεση δήμευση της περιουσίας τους και φυλάκιση. Άλλωστε όλες οι επιχειρήσεις έχουν το ρίσκο τους. Ας αναλάβουν κι αυτοί το δικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: