Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ... ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ



Τρεις μόλις ημέρες προτού συμπληρωθούν 2 χρόνια απ' τον άδικο χαμό του Αριστοτέλη Γκούμα, λίγο έλειψε να θρηνήσουμε ακόμη μια ζωή στην πόλη της Χιμάρας. 

Ο Νίκος είναι ελλαδίτης και κάνει τις διακοπές του στην Χιμάρα, ένα βράδυ λοιπόν μπήκε σε ένα φαγάδικο της περιοχής ώστε να φάει κάτι. Στο κατάστημα όπως και στα υπόλοιπα στην πόλη της Χιμάρας το προσωπικό μιλάει ελληνικά στους ντόπιους καθώς και αλβανικά στους Αλβανούς τουρίστες. Όπως ήταν φυσιολογικό ο Νίκος έδωσε την παραγγελία του στα ελληνικά, αυτό όμως εξόργισε έναν Αλβανό που ήταν ακριβώς δίπλα του περιμένοντας να παραγγείλει. Έξαλλος ο Αλβανός άρχισε να βρίζει τον Νίκο στα αλβανικά και να τον προστάζει μάλιστα να του απαντάει και αυτός Αλβανικά καθώς όπως είπε "Εδώ είναι Αλβανία και όχι Ελλάδα". Ο Νίκος σαστισμένος προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί και τάραξε τόσο τον Αλβανό. Για καλή του τύχη ο καταστηματάρχης επενέβη και εξήγησε στα Αλβανικά "Ο άνθρωπος είναι απ' την Ελλάδα δεν μιλάει αλβανικά" παρόλα αυτά όμως ο Αλβανός συνέχισε να βρίζει, αυτή την φορά όμως άλλαξε τροπάριο, φώναξε στον Νίκο "Οι Έλληνες σκοτώνουν Αλβανούς γι' αυτό φύγε από εδώ, να πας στην χώρα σου".
Όταν άρχισε να σπρώχνει τον Νίκο έξω απ' το μαγαζί, ο Νίκος αμύνθηκε και ο Αλβανός έτρεξε προς το αυτοκίνητό του απ' όπου άρπαξε ένα κατσαβίδι και κατευθύνθηκε προς τον Νίκο όπου ήταν ακόμα εντός του καταστήματος. Εκείνη την στιγμή ο Χιμαραίος καταστηματάρχης άρπαξε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο και στάθηκε στην πόρτα του καταστήματος μπροστά απ' τον Νίκο. Με το μαχαίρι στο χέρι φώναξε απειλητικά στον Αλβανό "Εάν ζυγώσεις θα σου ανοίξω το κεφάλι στα τέσσερα, το καλό που σου θέλω να πάρεις δρόμο." και πράγματι ο Αλβανός ταραξίας μπήκε στο αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε.

Στην προσπάθειά μας να καταγράψουμε το περιστατικό μιλήσαμε με τον καταστηματάρχη ο οποίος μας είπε πως ιδιαίτερα φέτος συναντά πολύ συχνά ακραίες εθνικιστικές αντιδράσεις από αλβανούς τουρίστες, μάλιστα όλο αυτό το συνδύασε με την αλλαγή στην δημαρχία της Χιμάρας καθώς και με την προώθηση της τουριστικής σεζόν όπου προέβαλε μια "Αλβανική Χιμάρα".

από: himara.gr/blog 
http://www.stoxos.gr/2012/08/blog-post_5087.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: