Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ποιοι θα έπρεπε να είναι οι βασικοί άξονες για την επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.;


....
1   1. Να σφραγιστούν τα σύνορα, ζητώντας τη βοήθεια της Ε.Ε.
2.     2. Είτε βοηθήσει η Ε.Ε. είτε όχι χρειάζεται ένα στρατιωτικό σύνταγμα να φυλάει τα σύνορα στον Έβρο.
     Εάν δεν μπορούν να διαθέσουν ένα σύνταγμα 3.000 στρατιωτών, ας ζητήσουν από τους άνεργους νεοέλληνες που μόλις απολύθηκαν, να καταταγούν ως έμμισθοι φρουροί. Να προτιμηθούν οι πιο κατάλληλοι πχ. των ειδικών δυνάμεων. Εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, σε λίγες εβδομάδες θα έχει διαδοθεί ότι δεν θα περνά κανείς από τον Έβρο και η παράνομη είσοδος θα σταματήσει. Το κόστος αυτών των φρουρών θα είναι απειροελάχιστο σε σχέση με το κόστος της συντήρησης τόσων στρατοπέδων που χρειάζονται για να “μαντρώνονται” όλοι όσοι νεοεισέρχονται και όσοι συλλαμβάνονται μέσα στη χώρα.
3. Στη συνέχεια ας εξακολουθήσουν να συλλαμβάνουν τους λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, να τους θεραπεύουν, να τους ντύνουν, να τους ταΐζουν αλλά μέχρι να τους ξαναστείλουν στις χώρες τους, ας τους χρησιμοποιήσουν για να χτίσουν έργα υποδομής. Αυτό που έκανε παλαιά η ΜΟΜΑ του στρατού. Να μένουν σε ειδικές κατασκευές κοντά στα έργα, να μάθουν νέες δεξιότητες, να οδηγούν τρακτέρ, μπουλντόζες, γεωργικά μηχανήματα κτλ. Όλη αυτή η επιχείρηση να γίνει υπό την επίβλεψη του τμήματος μηχανικών του στρατού.
4. Η Ελλάδα θα έπρεπε να απαιτήσει από την Αμερική να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων αυτής της επιχείρησης, με το σκεπτικό ότι εφ’ όσον η Αμερική είναι η κυρίως υπεύθυνη χωρα που εξαθλίωσε τους λαούς αυτούς από τους οποίους προέρχονται οι μετανάστες, θα πρέπει να υποστεί και μέρος του κόστους. Δεν έχει γίνει κατανοητό και δεν αναφέρεται από κανέναν ότι ολόκληρο αυτό το κύμα μετανάστευσης προέρχεται από τις πολεμικές δραστηρίοτητες αυτής της υπερδύναμης που κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει. Αφού τους έδιωξαν από τα σπίτια τους τώρα οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν το κόστος συντήρησης τους!
5. Εάν ο κύριος όγκος λαθρομετανάστευσης στραφεί προς το ΑιγαίοΝα ενισχυθεί το λιμενικό με ειδικά ταχύπλοα και προσωπικό που να περιπολούν συνεχώς στο Αιγαίο και να εντοπίζουν σκάφη με λαθρομετανάστες. Εάν συναντήσουν τέτοια σκάφη να τα γυρίζουν άμεσα πίσω από εκεί που ήλθαν και σε καμία περίπτωση να μην τα αφήσουν να περάσουν. Εάν οι λαθρομετανάστες βυθίσουν τη βάρκα τους για να φανούν σαν ναυαγοί να τους μαζεύουν και ένα δεύτερο λιμενικό σκάφος να τους φέρει μια μεταχειρισμένη πλαστική βάρκα (υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες βάρκες, πλαστικές η ξύλινες που κείτονται αχρησιμοποίητες σε όλες τις παραλίες και το κράτος μπορεί να τις μαζέψει η να τις αγοράσει με ελάχιστα χρήματα (200-300 Ευρώ) και να τις έχουν πρόχειρες στις παραμεθόριες περιοχές και κυρίως στα νησιά. Να τους βάζουν μέσα σε αυτές και να τους αφήνουν να γυρίσουν πίσω μονοι τους με τα κουπιά. Εάν αυτό γίνει έστω και μια φορά θα μαθευτεί αμέσως και θα τελειώσει η ιστορία. Αρκεί να μπορέσουν να το κάνουν έστω και μια φορά.
6. Να υπάρξει πλήρης και ολοκληρωμένη  νομοθεσία για την μετανάστευση. Να υπάρξει ποσόστωση (ανά χώρα) και συγκεκριμένες κατηγορίες ανάλογα με τις δεξιότητες τους.
Είναι αδιανόητο να είμαστε χώρα της Ε.Ε. και να μην έχουμε θεσπίσει νομοθεσία για τη μετανάστευση.
7. Οι εταιρίες ή τα άτομα που θα ζητήσουν προσωπικό από μετανάστες θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη τους. Οι μετανάστες θα χρεώνονται σε αυτούς που τους κάλεσαν, οι οποίοι και θα παραμένουν υπεύθυνοι και θα ενημερώνουν που βρίσκεται ο καθένας.
8. Να υπάρχουν, κατά την υποδοχή, μεταφραστές που θα μιλούν τις διάφορες γλώσσες ώστε να εντοπίζουν από ποια χώρα προέρχονται οι λαθρομετανάστες και όχι να δηλώνουν όλοι ότι είναι πρόσφυγες παλαιστίνιοι.
9. Να καταργηθεί ο νόμος για την ιθαγένεια του Ραγκούση, ο οποίος προβλέπει αυτόματη και μαζική “ιθαγενοποίηση” όλων των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και να θεσπιστεί μέγιστο όριο αριθμού αλλοδαπών που θα εισέρχονται στη χώρα.
10. Να καταγγείλουμε το Δουβλίνο 2 άμεσα.
Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει αυτές τις απλές κινήσεις και δεν θεσπίζει νομιθεσία για τη μετανάστευση ώστε να βοηθήσει το λαό της σημαίνει ότι οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες τους και τη χώρα τους. Έτσι πετύχαμε  τελικά να μπούμε στο… χορό της παγκοσμιοποίησης που μάλλον για την Ελλάδα είναι ο χορός του Ζαλόγγου.
Α. Ε. Γεωργόπουλος
διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: