Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

150.000 ανασφάλιστοι αποκτούν περίθαλψη μέσω Εκκλησίας & ΙΣΑ



Ο Ι.Σ.Α. και η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», της Ελληνικής Εκκλησίας εγκαινιάζουν το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής , για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες απόψε το απόγευμα στις 19.00 στους Αμπελόκηπους όπου δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες, χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας θα μπορούν να βρίσκουν την αναγακία θεραπεία και φροντίδα για την υγεία τους.
Με κονδύλια και από την Ρωσία από τα χρήματα που δόθηκαν από την περιφορά της Αγίας Ζώνης η Εκκλησία μέσου του ηγούμενου Εφραίμ, η Εκκλησία κατάφερε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (πρόεδρος Γιώργος Πατούλης) να αποκτήσουν μέχρι και 150.000 ανασφάλιστοι, υπηρεσίες υγείας.
Επιπλέον χρήματα θα έρθουν από την Ρωσία από τους εράνους που έχουν ξεκινήσει υπέρ της Ελλάδος σε όλες τις ενορίες της αχανούς χώρας, όπως ανακοίνωσε χθες στον Α.Σαμαρά ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος..
Αυτή στην στιγμή στην Ελλάδα 1 στους 4 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, 150.000 είναι μακροχρόνια ανασφάλιστοι  του ΟΑΕΕ, πλήρως αποκλεισμένοι από τις παροχές του συστήματος υγείας και σε ολους αυτούς προστίθενται και οι νεοάστεγοι πρώην έμποροι και επιχειρηματίες που καταστράφηκαν από την οικονομική κρίση.  
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, για την στήριξη των ανασφάλιστων, άστεγων, αδύναμων    και ευπαθών  κοινωνικών  ομάδων του πληθυσμού που έχουν χτυπηθεί από την  οικονομική κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζουν το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο θα στεγαστεί στα γραφεία του ΙΣΑ  (Σεβαστουπόλεως 113) και θα λειτουργεί με εθελοντές ιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων μέλη του ΙΣΑ, παρέχοντας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στις  λιγότερο ευνοούμενες κοινωνικές  ομάδες και στους ανασφάλιστους πολίτες .
Τα εγκαίνια του Ιατρείου, πρόκειται να γίνουν, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, στα γραφεία του ΙΣΑ. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, θα γίνεται κλινική εξέταση και παρακολούθηση των ασθενών ,από εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, χορήγηση φαρμάκων και παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις, σε Ιατρεία και Ιατρικά Κέντρα εθελοντών ιατρών του  ΙΣΑ, καθώς και εμβολιασμός παιδιών, ευπαθών ομάδων και  ηλικιωμένων.

Ο  Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος  Πατούλης  τονίζει σε σχετική δήλωσή του ότι «Στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι γιατροί της Αθήνας, στέκονται δίπλα στους πολίτες που υποφέρουν, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, στις λιγότερο ευνοούμενες κοινωνικές ομάδες».Να σημειώσουμε ότι το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στην Αθήνα, είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το οποίο λειτουργεί από τις 15/12/2011.
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: