Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Μία μόνο εικόνα του Χριστού σ΄ ένα άθεο σχολείο μπορεί να φέρει πανικό στο σύστημα"



 
Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. "Μια μόνο εικόνα του Χριστού σ΄ ένα άθεο σχολείο μπορεί να φέρει πανικό στο σύστημα."

2. Ρώτησαν κάποιον Πολωνό επίσκοπο με ποιο τρόπο η Εκκλησία θα αντιταχθεί στον κρατικό αθεϊσμό. Ο επίσκοπος απάντησε με μόνο δυο λέξεις, Ο Θεός παντού.

3. Αυτό είναι το πνευματικό όπλο κατά του κρατικού αθεϊσμού, ο Θεός παντού και ειδικότερα η καθαρή καρδιά που βλέπει το Θεό παντού.

4. Στον πεντηκοστό ψαλμό της Μετανοίας ζητούμε από το Θεό να μας χαρίσει καθαρή καρδιά, για να τον βλέπουμε παντού και πνεύμα ευθές, για να φερόμαστε στους άλλους με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

5. " Ο Θεός είναι η μόνη πραγματικότητα που πρέπει να αντιτίθεται στους αθέους. Απότην... αρχή της επικοινωνίας του με τους ανθρώπους, ο Θεός μία μόνο μάχη υποστήριξε: Τη μάχη της ύπαρξής Του, μές στην καρδιά των ανθρώπων, ενάντια στα είδωλα και τους ψεύτικους θεούς. Σ΄ αυτό πρέπει να αγρυπνάει κι η Εκκλησία. Μπορεί να δεχτεί να χάσει όλα τα αγαθά της, εκτός απ΄ το θησαυρό, το Θεό." (Bernard Lampert, Οι Μαρισμοί και η σύγχρονη κουλτούρα, Εκδόσεις Τήνος).

6. Χωρίς πνευματικά όπλα δεν είναι μόνο εκείνοι που απομακρύνθηκαν από την Εκκλησία. Είναι ακόμα και κληρικοί οι οποίοι συμμαχούν με τον κρατικό αθεϊσμό και πολεμούν την Εκκλησία εκ των ένδον. Είναι οι λεγόμενοι εκσυχρονιστές, μεταφραστές , μεταπατερικοί, νεωτερικοί, συναφειακοί κ.ά. στα πλαίσια του οικουμενισμού, οι οποίοι απαιτούν από την Εκκλησία να προσαρμοστεί στις ιδιορρυθμίες τους, δήθεν χάριν του λαού.

7. Οι κληρικοί αυτοί χρησιμοποιούν την ίδια υποκρισία με την οποία οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι κατεδίκασαν τον Ιησού. "Συμφέρει να χαθεί, για να σωθεί ο λαός". Έτσι κρύβουν την ιδιοτέλειά τους κάτω απ΄ τουποκριτικό ενδιαφέρον τους για το λαό.

8. Αυτούς τους υποκριτικούς "λαούς" και τα έθνη εννοεί ο Β΄Ψαλμός, ο Ψαλμός του θριάμβου του Χριστού που αρχίζει με αυτά τα λόγια: "Ίνατί εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά." και τελειώνει με την τρομερή προφητεία για την κατάληξη της κενοδοξίας των αρχόντων: " Ποιμανείς αυτούς εν ράβδω σιδηρά, ως σκεύη κεραμέως συντρίψεις αυτούς. Και νυν, βασιλείς, σύνετε. Παιδεύθητε πάντες οι κρίνοντες την γην. Δουλεύσατε τω Κυρίω εν φόβω, και αγαλλιάσθε εν τρόμω. Δράξασθε παιδείας, μήποτε οργισθή Κύριος και απολείσθε εξ οδού δικαίας."
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/02/blog-post_18.html#more

Το μεγαλείο της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας


Το μεγαλείο της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας
του Στρατή Ανδριώτη
«Ότι ωραιότερο μπορούσε να οικονομήσει ο Θεός για τον κόσμο είναι η Ενανθρώπισή Του και η διδασκαλία Του, αλλά και ό,τι ωραιότερο μπορούσε να επιτύχει ο άνθρωπος βρίσκεται στον Ελληνικό πολιτισμό» για τον οποίο ο Γκαίτε καυχάται ότι: «όπως είναι ο νους, η καρδιά και η ψυχή για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα»...

Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις πλουσιότερες και συνταρακτικότερες εμπειρίες, από τις οποίες ολόκληρη η ανθρωπότητα παρέλαβε μια μεγάλη και πολυτιμότατη πολιτισμική και πνευματική κληρονομιά. Ο πολιτισμός της Ελλάδας βασίστηκε στην υπεροχή του πνεύματος, της ελεύθερης έρευνας και της νόησης που χρησιμοποιήθηκαν ως οδηγοί του ανθρώπου. Οι Έλληνες αναπτύσσοντας την δημιουργική τους δραστηριότητα κατόρθωσαν να εμπλουτίσουν την ανθρωπότητα με θεμελιώδη επιτεύγματα και αξίες που αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσης για τον κόσμο και προσδιόρισαν την πορεία των λαών, δημιουργώντας ένα πολιτισμό ομοιογενή, παγκοσμίου χρήσεως και ακτινοβολίας. Η Ελλάδα έγινε ο πυρήνας ενός πολιτισμού που ποτέ δεν στηρίχθηκε στην ύλη, ή σε θανατηφόρες επιδρομές, αρπαγές και λεηλασίες.

Η ποιότητα του Ελληνικού πνεύματος υπήρξε απαράμιλλη αφού κατόρθωσε να επιθέσει την σφραγίδα του σε όλη την ανθρωπότητα. Χωρίς τις θετικές προσφορές των Ελλήνων δεν θα υπήρχε ο σημερινός πολιτισμός διότι διατυπώθηκαν απόψεις που αποδείχθηκαν ακριβείς σε όλους τους τομείς και πολλές επιστήμες έλαβαν τεράστια ανάπτυξη. Οι γνώσεις που κληροδότησε η Ελλάδα στον κόσμο κατέστησαν μόνιμα και εύχρηστα όργανα, ετοιμάζοντας στον άνθρωπο την οδό για τις θεμελιώδεις μεθόδους και ανακαλύψεις του σύγχρονου κόσμου.
Η Ελλάδα χάρισε στο ανθρώπινο γένος καινούργιες και σπουδαίες έννοιες όπως: Αθλητισμός, αρχιτεκτονική, αστρονομία, ανθρωπολογία, γεωγραφία, γλυπτική, γυμναστική, δημοκρατία, διαλεκτική, δράμα, ζωολογία, θέατρο, θεωρία, ιδέα, ιατρική, ιστορία, κωμωδία, λογική, μαθηματικά, μουσική, οικονομία, παιδαγωγική, ποίηση, συλλογισμός, τραγωδία, φιλοσοφία, ψυχολογία, κ.α.

Στην διάρκεια πολλών χιλιετερήδων, οι Έλληνες κατοικώντας στον Ελλαδικό αλλά και στον ευρύτερο χώρο, διατήρησαν την πίστη κοινής καταγωγής, κοινού αίματος, τρόπου ζωής, πολιτισμού και απέκτησαν συνείδηση εθνικής ενότητας, διαθέτοντας γραπτή γλώσσα από τα αρχαία χρόνια, η οποία είναι η πλουσιοτέρα στον κόσμο. Σήμερα τα λεξιλόγια όλων των λαών είναι εμπλουτισμένα με χιλιάδες ελληνικές λέξεις.

Η Ελλάδα βρέθηκε πολλές φορές στο κέντρο της ιστορίας. Σ’ έναν εδαφικό χώρο που αναπτύχθηκαν αξιόλογοι πολιτισμοί (Αιγαιακός, Κρητικός, Μυκηναϊκός κ.α.), οι Έλληνες απλώθηκαν από τα βάθη του Εύξεινου Πόντου έως το Γιβραλτάρ κτίζοντας πολλές πόλεις, στη Μικρά Ασία, τον Εύξεινο Πόντο, την Σικελία, την Κάτω Ιταλία και στη Μεσόγειο, αναπτύσσοντας τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες.

Η Ελληνική σκέψη μεγαλουργούσε ώσπου ήρθε η κορυφαία στιγμή, η λαμπρότερη περίοδος της ακτινοβολίας των αρχαίων Ελλήνων. Με κέντρο την Αθήνα δημιουργήθηκε ο κλασσικός Ελληνικός πολιτισμός (6-5-4ος π.Χ. αιώνας) αναδεικνύοντας προσωπικότητες όπως οι Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Πυθαγόρας, Ιπποκράτης, Θαλής ο Μιλήσιος κ.α.

Η συνένωση των Ελληνικών κρατών-πόλεων υπό του Μεγάλου Αλεξάνδρου (335 π.Χ.) των οποίων τα όρια εξετάθηκαν ως την Ινδία, δημιούργησε τους όρους ενός νέου πολιτισμού (Ελληνιστικοί χρόνοι 4ος-1ος αι.π.Χ.). Η Ελληνομακεδονική κυριαρχία του Μ. Αλεξάνδρου προπαρασκεύασε την πολιτική ενότητα του κόσμου, καθώς και τη διοικητική, στρατιωτική, νομισματική, δικαστική, αστική και προπάντων την διανοητική και γλωσσική ενότητα. Ο Μακεδονικός Ελληνισμός, ένωσε τα έθνη Ανατολής και Δύσης και κατέστησε αυτά δεκτικότερα στο να ασπασθούν τον Χριστιανισμό. Κατά τους πέντε αιώνες που επακολούθησαν και την εγκαθίδρυση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, συνέβησαν κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονότα, με τη βαθιά επίδραση της Ελληνικής κληρονομιάς σε πολλούς τομείς της αυτοκρατορίας, όπου πολλοί γοητεύτηκαν από τον Ελληνικό πολιτισμό και τον μιμήθηκαν.

Το σημαντικότερο είναι ότι ειδικά η Ελληνική γραμματεία χρησιμοποιήθηκε ως βάση του Χριστιανισμού. Το γένος των Ελλήνων ήταν εκείνο που ο Χριστός ενεπιστεύθει την δόξα Του, για να καταγραφεί στην Ελληνική γλώσσα ο Λόγος του Θεού, ώστε να ερμηνευθεί και να διαφυλαχθεί η ουσία και η αληθινή διδασκαλία του Ιησού Χριστού και να εξαπλωθεί στους λαούς της γής. Η Αγία Γραφή χρειάστηκε να ερμηνευτεί από τους ανθρώπους και η ερμηνεία αυτή έπρεπε να γίνει κατ’ αρχήν με ανθρώπινο όργανο, το οποίο ήταν ο λόγος της Ελληνικής φιλοσοφίας. Έτσι ο Χριστιανισμός κατανοήθηκε από τον κόσμο με την ελληνική γραμματεία ενεργεία του Αγίου Πνεύματος. Στην κληρονομιά των κλασσικών Ελλήνων, η ανθρωπότητα βρήκε την αστείρευτη πηγή για να αντλεί τα μέσα κατανοήσεως της ανεξερευνήτου βουλής του Θεού, όπως αποκαλύφθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Οι Έλληνες έδωσαν τροφή στους Μεγάλους Πατέρες και θεολόγους ώστε να διαδώσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου και με τον ζήλο των Αποστολικών Πατέρων και των διαδόχων τους να στερεώσουν την διδασκαλία του Χριστού. Οι Πατέρες της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας ήταν οι αυθεντικοί ερμηνευτές της Αγίας Γραφής. Ο Χριστιανισμός μετεξελίχθηκε σύντομα σε μια νέα παιδεία, που έχει ως πηγή τον Θείο Λόγο ο οποίος δημιούργησε τον κόσμο. Η χάρις του Θεού αγκάλιασε τους πιστούς ανθρώπους των εθνών. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να ζήσουν ενάρετα και θεάρεστα με στόχο την ουράνια Βασιλεία Του. Ο Χριστιανισμός έγινε η τέλεια ζωή βασιζόμενη στη θέωση του ανθρώπου, την τέλεια ένωση του ανθρώπου με τον Θεό. Ο ιστορικός του πνεύματος εξίσταται για την συμβολή των Ελλήνων στην τέχνη, στην φιλοσοφία, στην πολιτική και στη συμβολή τους στο να διατυπώσουν και να διασώσουν την Αλήθεια του Χριστιανισμού.

Με αυτή την πνευματική τους υπεροχή οι Έλληνες κατάφεραν να καταβάλουν την Ρωμαϊκή κυριαρχία. Με τη σύζευξη Χριστιανικής και Ελληνικής σοφίας ενσωματώθηκαν και συμπορεύτηκαν δυο μεγάλα μεγέθη, με αποτέλεσμα να αναδυθεί ένας νέος υπερχιλιετούς διάρκειας πολιτισμός, γνωστός ως Βυζαντινή αυτοκρατορία, οικοδόμοι του οποίου υπήρξαν επίσης οι Έλληνες. Η πρωτεύουσα του Βυζαντίου η Κωνσταντινούπολη (από το 1453 την κατέκτησαν οι Τούρκοι και την ονόμασαν Ινσταμπούλ) ήταν το προπύργιο του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Ο πολιτισμός αυτός ήταν εντόνως Χριστιανικός κατά την θρησκεία και σαφώς ελληνικός από πολιτισμικής και γλωσσικής απόψεως, αφού κατά τους χρόνους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ομιλείται και γράφεται η Ελληνική γλώσσα, μελετάται η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και αξιοποιούνται οι πλατωνικές και αριστοτελικές φιλοσοφικές αντιλήψεις. Δια του Χριστιανισμού, η Αρχαία Ελλάδα υπάρχει αφού διασώζεται πολλές φορές από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ταυτόχρονα το Βυζάντιο μαχόταν επί 1128 χρόνια, χωρίς να ησυχάσει ούτε στιγμή, για να διαφυλαχθεί η αυτοκρατορία από τους επίδοξους κατακτητές και υπήρξαν στιγμές που η Αυτοκρατορία καταληστεύτηκε (Άλωση από τους Φράγκους-1204 μ.Χ.). Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453 μ.Χ.) από τους Τούρκους επέφερε την πτώση του Βυζαντίου. Δεν εξαφάνισε όμως το Ελληνικό Γένος παρά την υποδούλωσή του από τους Τούρκους των οποίων ο κατακτητικός δυναμισμός ενισχυόταν με την άκαμπτη και επιθετική θρησκεία τους. Πολλές Χριστιανικές Εκκλησίες των Ελλήνων μετατράπηκαν σε ισλαμικά τεμένη ή καταστράφηκαν. Η ίδρυση σχολείων παρεμποδίζονταν συστηματικά. Εντούτοις οι Έλληνες διατήρησαν τη γλώσσα τους και την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη τους στα 400 περίπου χρόνια δουλείας. Αντιμετώπισαν την καταπίεση και την εξαθλίωση βλέποντας να αρπάζονται τα παιδιά τους, να εξισλαμίζονται βίαια και να ελαττώνεται ο Ελληνικός πληθυσμός. Οι συνέπειες της σκλαβιάς των Ελλήνων από τους Τούρκους ήταν οδυνηρές. Σφαγές και εξισλαμισμοί εκατομμυρίων Ελλήνων, λεηλασίες, μαρτύρια, αιχμαλωσίες και διωγμοί με αποκορύφωμα την Μικρασιατική καταστροφή (1922) όπου οι Έλληνες εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες όπου μεγαλούργησαν για περισσότερα από 3000 χρόνια, ενώ συνεχίστηκαν και οι εκδιώξεις τους (1955, 1964) για τον φόβο της κυριαρχίας των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και οι απώλειες εδαφών (1974 - Β. Κύπρος).

Ένα από τα θαυμαστότερα χαρακτηριστικά της ιστορίας των Ελλήνων είναι η συνεχής άνευ διακοπής παρουσία τους, μολονότι στην διαδρομή των αιώνων βρέθηκαν υπό συνθήκες οι οποίες θα είχαν εξουθενώσει οποιονδήποτε άλλο λαό. Αν αναλογισθεί κανείς τις καταστροφές που έχει υποστεί η Ελλάδα από διαφόρους εισβολείς, τις κατακτήσεις και τις άδικες συρρικνώσεις των εδαφών της, τις γενοκτονίες που υπέστη αβοήθητη, όπου εκατομμύρια Ελλήνων θυσιάστηκαν ηρωϊκά για να διαφυλάξουν την πατρίδα τους αλλά και την Ευρώπη γενικότερα, για την οποία όποτε χρειάστηκε οι Έλληνες αποτέλεσαν σωτήριο φράγμα, εναντίον του Ασιανισμού των Περσών (5ος αιώνας π.Χ.), μέχρι προσφάτως με το έπος του Ελληνικού λαού στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, όπου έχοντας συνείδηση των υψηλών υποχρεώσεων σε αυτή την πολυβασανισμένη γη, δια της αντιστάσεώς του επέδρασε αποφασιστικά στην τελική έκβαση, ανατρέποντας με αυτοθυσία το χρονοδιάγραμμα του χιτλερισμού.
Το Ελληνικό γένος πρόμαχος της ελευθερίας και του πολιτισμού συνεχίζει τον αγώνα του για ειρήνη στον κόσμο, όταν άλλοι λαοί αιματοκύλησαν στο πέρασμά τους κάθε γωνιά της γής και έκλεψαν ό,τι θεωρούν πατρίδα και ιστορία τους, διαστρεβλώνοντας γεγονότα και καταστάσεις, παραβιάζοντας συνθήκες διεκδικώντας ξένα δικαιώματα, εδάφη ή θαλάσσιες περιοχές. Η Ελλάδα ζει, ακόμα και όταν οι άνθρωποι που χρωστάνε σχεδόν τα πάντα σ` αυτήν, πέφτουν στην πλάνη να οικειοποιούνται την Ελληνική ιστορία και κάποιοι άλλοι να φθάνουν στο έσχατο σημείο να προσπαθούν να αλλοιώσουν τη θεολογία του Χριστιανισμού, επιχειρώντας με διαβολικό πνεύμα να μετατρέψουν τον Χριστιανισμό σε αιρέσεις, ή ακόμα να μεταβάλουν ό,τι δημιούργησαν οι Έλληνες, όπως την πολιτική σε κομματισμό, τον Αθλητισμό σε εμπόριο, τις τέχνες σε αμαρτωλά θεάματα κ.α.

Η Ελλάδα που πρόσφερε πολλά περισσότερα απ’ όσα έλαβε, μαζί και η Ορθοδοξία που είναι η συνέχιση της Ελληνικής αρχαιότητας, η πνευματική παράδοση του Ελληνισμού, η αλήθεια του Χριστιανισμού των Αγίων Πατέρων και των Αγίων Μητέρων του Γένους, πορεύονται ως δύο αλληλένδετα μεγέθη, και αξίες αιώνιες για την ειρήνη και τη σωτηρία του κόσμου.
Πηγή: http://stratisandriotis.blogspot.com/2011/02/blog-post_15.html

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5406&Itemid=158

Γάτος πατριώτης



Έλληνας μεταμφιεσμένος σε γάτο.

Τηλεοπτική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου




anagrafes.gr
Τηλεοπτική συνέντευξη στον δημοσιογράφο της Κύπρου κ. Παύλο Μυλωνά και στην εκπομπή «mega θέμα» έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.
Ο κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η γνωριμία του με την Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύρου.
Μίλησε για την συνάντηση που είχε με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας, Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο και στα όσα είπαν με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ όπου τον ενημέρωσε λεπτομερώς για το Κυπριακό. «Είδα το ενδιαφέρον του. Εγώ νόμιζα ότι θα με διέκοπτε, διότι ο χρόνος είχε περάσει. Κι όμως με άφησε να του μιλώ επί αρκετή ώρα... εκάναμε κάπου πενήντα λεπτά».

Ερωτώμενος για την πορεία των συνομιλιών στα Ηνωμένα Έθνη είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα φθάσουν σε αίσιον τέλος. Μακάρι να φθάσουν και να έχουμε μια σωστή λύση για χάρη του λαού μας, να ζήσει επιτέλους ειρηνικά στη γη των πατέρων του. Αλλά με την στάσην της Τουρκίας Δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια».

«Οφείλουν και τα Ηνωμένα Έθνη να καταλογίσουν ευθύνη και στην Τούρκικην πλευρά» συνέχισε ο Μακαριώτατος «γιατί εκείνες οι θέσεις είναι μαξιμαλιστικές, είναι αποκαρδιωτικές, έχουν ξεφύγει από την βάσην...».

Όταν ρωτήθηκε για τις επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία της Κύπρου, απάντησε πως στην Κύπρο έχουμε δημοκρατία και οφείλουμε να δεχόμαστε τις απόψεις όλων. Τόνισε ότι ο Κυπριακός λαός είναι ένας υπέροχος λαός, υπογραμμίζοντας πως «όταν ανέλαβα πλέον την διεύθυνση της Εκκλησίας της Κύπρου, επίστευα ότι ο λαός θα μας απορρίψει. Τον είχαμε απογοητεύσει». Υπογράμμισε όμως πως εκεί που περίμενε την απόρριψη, αισθάνθηκε την αγάπη του λαού. «Εκεί που σφάλει ένα μέρος του λαού είναι ότι η Εκκλησία έχει πολλά χρήματα, είναι ζάπλουτη και τα κρατάει σφιχτά – σφικτά να μην τις τα πάρει κανένας. Αυτή την εντύπωση έχουν πολλοί και είναι εσφαλμένη» σημείωσε.

«Μακάρι να είχαμε χρήματα και μας χρειάζονται. Τα χρειάζεται αυτός ο λαός» τόνισε ο κ. Χρυσόστομος, κάνοντας εκτενή αναφορά στην Εκκλησιαστική περιουσία της Κύπρου, εξηγώντας πως «θέλω να έχει πάγια ενεργητικά τέτοια που να αντέχει σε κραδασμούς όπως στην περίπτωση που βιώνουμε τώρα».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ΕΔΩ

Ναί στην Δραχμή - χωρίς χρέος.


Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγούμε από το ευρώ μόνο και μόνο για να υποτιμήσουμε το νέο μας νόμισμα ενώ θα συνεχίσουμε να μετράμε το εξωτερικό μας χρέος σε ευρώ. Αυτά  τα σενάρια είναι για να τρομάζουν τον λαό μας τα ΜΜΕ
Ας τονίσουμε ακόμη ότι τα μεσοαστικα στρώματα και οι φτωχοί έλληνες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι απειλούνται ούτε να φοβερίζονται από τέτοιου τύπου σκιάχτρα. Έτσι και αλλιώς οι πρώτοι καταστρέφονται καθημερινά από το ευρώ και οι δεύτεροι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους.
Αυτοί που έχουν να χάσουν τα πολλά είναι λιγότεροι από το 1/3 της κοινωνίας. Είναι οι τραπεζίτες και μέτοχοι κάθε είδους, καμιά διακοσαριά χιλιάδες οικογένειες που κατ επάγγελμα ροκανίζουν πακέτα στήριξης επιχορηγήσεις και δημόσια έργα με  δανεικά. Ειναι οι εθνικοί μας εργολάβοι και οι παραχωρησιούχοι.
Οι υπόλοιποι έλληνες θα πρέπει να κινηθούν στην γραμμή “δεν πληρώνω” και κρατικοποιώ τράπεζες και όλα τα δημόσια ταμεία που μου έκλεψαν, υποδομές, διόδια, επικοινωνίες, γεφυρες, λιμάνια,  δρόμους ναυσιπλοΐα.
Αν μας προταθεί η δραχμή ας είναι επειδή φοβούνται μην αλλάξει το ευρώ τους και όχι γιατί φοβόμαστε εμείς και μας απειλούν με αυτή την πιθανότητα.
Αν μας προταθεί η δραχμή να πούμε ΝΑΙ όμως να την κόψουμε χωρίς κανένα εξωτερικό χρέος. Αυτό είναι ένα συνενετικό  διαζύγιο και μια δίκαιη λύση.
Δεν φεύγουμε από το ευρώ με χρέος  και δεν πουλάμε για να σωθεί το ευρώ. ...

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 25, 31 -46



31 Επεν Κύριος , οταν δ λθ υἱὸς το νθρώπου ν τ δόξ ατο κα πάντες ο γιοι γγελοι μετ᾿ ατο, τότε καθίσει π θρόνου δόξης ατο, 32 κα συναχθήσεται μπροσθεν ατο πάντα τ θνη, κα φοριε ατος π᾿ λλήλων σπερ ποιμν φορίζει τ πρόβατα π τν ρίφων,
33 κα στήσει τ μν πρόβατα κ δεξιν ατο, τ δ ρίφια ξ εωνύμων. 34 τότε ρε βασιλες τος κ δεξιν ατο· δετε ο ελογημένοι το πατρός μου, κληρονομήσατε τν τοιμασμένην μν βασιλείαν π καταβολς κόσμου. 35 πείνασα γάρ, κα δώκατέ μοι φαγεν, δίψησα, κα ποτίσατέ με, ξένος μην, κα συνηγάγετέ με, 36 γυμνός, κα περιεβάλετέ με, σθένησα, κα πεσκέψασθέ με, ν φυλακ μην, κα λθετε πρός με. 37 τότε ποκριθήσονται ατ ο δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εδομεν πεινντα κα θρέψαμεν, διψντα κα ποτίσαμεν; 38 πότε δέ σε εδομεν ξένον κα συνηγάγομεν, γυμνν κα περιεβάλομεν; 39 πότε δέ σε εδομεν σθεν ν φυλακ, κα λθομεν πρός σε; 40 κα ποκριθες βασιλες ρε ατος· μν λέγω μν, φ᾿ σον ποιήσατε ν τούτων τν δελφν μου τν λαχίστων, μο ποιήσατε. 41 τότε ρε κα τος ξ εωνύμων· πορεύεσθε π᾿ μο ο κατηραμένοι ες τ πρ τ αἰώνιον τ τοιμασμένον τ διαβόλ κα τος γγέλοις ατο. 42 πείνασα γάρ, κα οκ δώκατέ μοι φαγεν, δίψησα, κα οκ ποτίσατέ με, 43 ξένος μην, κα ο συνηγάγετέ με, γυμνός, κα ο περιεβάλετέ με, σθενς κα ν φυλακ, κα οκ πεσκέψασθέ με. 44 τότε ποκριθήσονται ατ κα ατο λέγοντες· κύριε, πότε σε εδομεν πεινντα διψντα ξένον γυμνν σθεν ν φυλακ, κα ο διηκονήσαμέν σοι; 45 τότε ποκριθήσεται ατος λέγων· μν λέγω μν, φ᾿ σον οκ ποιήσατε ν τούτων τν λαχίστων, οδ μο ποιήσατε. 46 κα πελεύσονται οτοι ες κόλασιν αἰώνιον, ο δ δίκαιοι ες ζων αἰώνιον.
ΑΠΟΔΟΣΗ
Είπεν ο Κύριος, όταν θα έρθει ο Υιός του ανθρώπου μέσα στη δόξα του και μαζί του όλοι οι άγιοι άγγελοι, τότε θα καθίσει στο θρόνο της δόξας του, και θα συναχθούν εμπρός του όλα τα έθνη, και θα ξεχωρίσει τον ένα από τον άλλο τους ανθρώπους καθώς ξεχωρίζει ο τσοπάνης τα πρόβατα από τα κατσίκια, και θα βάλει τα πρόβατα από τα δεξιά του και τα κατσίκια από τα αριστερά. Τότε θα πει ο Βασιλεύς σ' εκείνους πού θα είναι από τα δεξιά του, Ελάτε οι ευλογημένοι από τον πατέρα μου να κληρονομήσετε τη βασιλεία πού είναι ετοιμασμένη για σας από τον καιρό πού χτίστηκε ο κόσμος. Γιατί πείνασα και μου δώκατε να φάγω, δίψασα και με ποτίσατε, ξένος ήμουν και με ντύσατε, αρρώστησα και με επισκεφτήκατε, ήμουν στη φυλακή και ήρθατε να με δείτε. Τότε θα του αποκριθούν οι δίκαιοι, λέγοντας, Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σου δώκαμε ψωμί ή να διψάς και σου δώκαμε νερό; Και πότε σε είδαμε ξένο και σε πήραμε μαζί μας ή γυμνό και σε ντύσαμε; Και πότε σε είδαμε άρρωστο ή στη φυλακή και ήρθαμε σε σένα; Και θα αποκριθεί ο Βασιλεύς και θα τους πει: Σάς βεβαιώνω πώς, ό,τι εκάματε σ' έναν από τους πιο τελευταίους τούτους αδελφούς μου σ' εμένα το εκάματε. Τότε θα πει και σ' εκείνους πού θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα οι καταραμένοι στο αιώνιο πυρ, πού είναι ετοιμασμένο για το διάβολο και για εκείνους πού κάνουν τα Θελήματα του. Γιατί πείνασα και δε μου δώκατε να φάγω, δίψασα και δε μου δώκατε να πιω, ξένος ήμουν και δε με πήρατε στο σπίτι σας, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και στη φυλακή και δεν ήρθατε να με δείτε. Τότε θα του αποκριθούν και αυτοί λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να δίψας ή ξένο ή γυμνό ή άρρωστο ή στη φυλακή και δε σε υπηρετήσαμε; Τότε θα τους αποκριθεί λέγοντας: Σάς βεβαιώνω πώς ό,τι δεν εκάματε σ' έναν από τους πιο τελευταίους τούτους σ' εμένα δεν το εκάματε. Και θα πάνε τούτοι σε κόλαση αιώνια και οι δίκαιοι σε ζωή αιώνια.

Σχόλιο
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι το κριτήριο της σωτηρίας μας. Αυτός συμπαρίσταται και συμπάσχει με τον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας. Η αλληλοβοήθεια, το έλεος, η αγάπη είναι τα κλειδιά της εισόδου στην Βασιλεία του Θεού.