Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

προς Εφεσίους Επιστολή Αποστόλου Παύλου 4, 1 - 7



1 Αδελφοί, παρακαλώ ον μς γ δέσμιος ν Κυρίῳ ξίως περιπατσαι τς κλήσεως ς κλήθητε, 2 μετ πάσης ταπεινοφροσύνης κα πρᾳότητος, μετ μακροθυμίας, νεχόμενοι λλήλων ν γάπ, 3 σπουδάζοντες τηρεν τν νότητα το Πνεύματος ν τ συνδέσμ τς ερήνης. 4 ν σμα κα ν Πνεμα, καθς κα κλήθητε ν μι λπίδι τς κλήσεως μν· 5 ες Κύριος, μία πίστις, ν βάπτισμα· 6 ες Θες κα πατρ πάντων, π πάντων, κα δι πάντων, κα ν πσιν μν. 7 Εν δ κάστ μν δόθη χάρις κατ τ μέτρον τς δωρες το Χριστο.

Νεοελληνική απόδοσις

Αδελφοί, σας παρακαλώ εγώ ο φυλακισμένος για το όνομα του Κυρίου, να φερθείτε στη ζωή σας αντάξια με το όνομα και την τιμητική θέση, πού σας έδωσε ο Θεός, γεμάτοι ταπεινοφροσύνη και πραότητα και μακροθυμία· να σηκώνετε ο ένας του άλλου τα ελαττώματα με αγάπη και να φροντίζετε με κάθε τρόπο να έχετε μεταξύ σας την ενότητα του Αγίου Πνεύματος μέσα στο σύνδεσμο της ειρήνης. Να είσαστε ένα και να έχετε ένα φρόνημα καθώς και δεχθήκατε το κά­λεσμα του Θεού με μιαν ελπίδα. Ένας και για όλους μας είναι ό Κύριος, μία είναι η πίστη- ένα είναι το βάπτισμα-ένας είναι ο Θεός και πατέρας όλων, εκείνος πού είναι πάνω απ' όλα και μέσα σε όλους μας.
Στον καθένα μας δόθηκε η χάρη, σύμφωνα με το μέτρο, πού έχει ο Χριστός, όταν μοιράζει τα χαρίσματα Του.

Σύντομο σχόλιο
Όλοι οι πιστοί ας ζούμε σαν ένα σώμα που το καθοδηγεί ένα Πνεύμα, το Πνεύμα του Θεού με έμπρακτη αγάπη σύμφωνα με το χάρισμα που έδωσε στον καθένα μας το Πνεύμα του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: