Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η ώρα του νόμου για το μακελειό στου Ρέντη



Τέσσερα πρόσωπα που κρατούνται θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για τον φόνο των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Τα στοιχεία για το κύκλωμα και ο ρόλος της Αντιτρομοκρατικής

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από χτες οι τέσσερις βασικοί ύποπτοι για το μακελειό στου Ρέντη, όπου άγνωστοι μέχρι σήμερα «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και πιστόλι αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη και τον 23χρονο Γιάννη Ευαγγελινέλη και να τραυματίσουν άλλους δύο συναδέλφους τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο Αλβανούς και δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση, οι οποίοι φέρονται ως μέλη μεγάλου και οργανωμένου εγκληματικού κυκλώματος, που δρούσε κυρίως στη Δυτική Αττική, αλλά και στην επαρχία, με ληστείες και πιθανότατα και άλλα σοβαρότατα εγκλήματα.
Η ώρα του νόμου για το μακελειό στου Ρέντη
Κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που ξεκίνησε από νωρίς χτες, μέχρι αργά το βράδυ είχαν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής 17 άτομα από το Μενίδι, τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα την Καλλιθέα και το Πέραμα, ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες όλη τη νύχτα για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που εκτιμάται ότι απαρτίζεται από περίπου 25 άτομα.
Στην εξιχνίαση της σοβαρής υπόθεσης, που αποτελούσε «στοίχημα» για την αστυνομία, φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και συλλογή γενετικού υλικού, για τη σύγκριση DNA, που είχε βρεθεί από κηλίδες αίματος και άλλα στοιχεία στο κλεμμένο Volvo το οποίο εγκατέλειψαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι μετά το μακελειό, αλλά και με συμμετοχή στις συλλήψεις των υπόπτων.
Η ώρα του νόμου για το μακελειό στου Ρέντη
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συμμορία είχε διακριτούς ρόλους και άλλοι έκλεβαν τα αυτοκίνητα, άλλοι έκαναν τις ληστείες, ενώ τις ομάδες συντόνιζε άτομο που συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θήβα.
Οι έρευνες των αρχών όλο αυτό το διάστημα ήταν παράλληλες προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ ερευνήθηκε και η κλοπή παρτίδας εννέα Volvo από έκθεση αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία, από την οποία προερχόταν και το όχημα των δολοφόνων του Ρέντη. Από την έρευνα αυτή φαίνεται ότι προέκυψαν στοιχεία που συμπλήρωσαν το παζλ.
Σήμερα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Ασφάλεια Αττικής.
Το χρονικό
Η νύχτα των καλάσνικοφ
Το μακελειό στου Ρέντη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο σοβαρά τραυματίες συναδέλφους των θυμάτων είχε γίνει την 1η Μαρτίου.
Είχε προηγηθεί ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε τηλεφωνήσει στην Αμεση Δράση και είχε αναφέρει τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.
Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.
Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.
Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Δύο άλλοι αστυνομικοί από αυτούς που ακολουθούσαν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δέχτηκαν από μία σφαίρα στα κράνη χωρίς να τραυματιστούν, ενώ σε άλλους δύο οι σφαίρες σφηνώθηκαν στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.
Τα θύματα
Γ. Ευαγγελινέλης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του τον υποχρέωσε να αναζητήσει εργασία αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο. Αντί να δουλέψει στο εργοστάσιο ξυλείας στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης ο πατέρας του, προτίμησε να καταταγεί, τον Οκτώβριο του 2008, στην Ελληνική Αστυνομία. Οι φίλοι του έλεγαν ότι δεν κρατούσε τα χρήματα από τον μισθό του, αλλά τα έδινε για να συντηρήσει τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή του.
Γ. Σκυλογιάννης
Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά ενός υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Τρικάλων. Δούλευε από μικρός ως σερβιτόρος για να βοηθήσει την οικογένειά του. Στην EΛ. ΑΣ. κατετάγη το καλοκαίρι του 2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Εμενε σε ένα δυάρι με τη 19χρονη αδερφή του και την 20χρονη φίλη του.
Κ. ΤΟΜΑΡΑΣ - Τ. ΤΕΡΖΗΣ

πηγή ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: