Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010


Καστορίας "Πρέπει να μετανοήσουμε γιατί έχουμε σκανδαλίσει το λαό του Θεού" 

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού Θεοδώρητου και πλήθος ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Άγιος Νικόλαος ήταν διάκονος της Αγίας Τραπέζης, ήταν διάκονος του λόγου του Θεού, μεταφέροντας δηλαδή το μήνυμα του Ευαγγελίου, ήταν διάκονος των ανθρώπων αλλά και διάκονος της θεολογίας.»
«Θεολόγος δεν σημαίνει να είναι κανείς απόφοιτος θεολογικών σπουδών και να έχει πτυχία, θεολόγος είναι κανείς να έχει την εμπειρία. Δηλαδή να έχει το φωτισμό και την χάρη του Θεού, να έχει τον Θεό μέσα στην καρδιά του ώστε να περιβλέπει τα εν ουρανοίς, να πληροφορείτε την αλήθεια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα», πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ.
Λάβρος ήταν εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Καστορίας, ο οποίος τόνισε, ότι «το σημερινό μήνυμα του Αγίου είναι, πως σήμερα χρειαζόμαστε τέτοιους διακόνους σαν την μορφή του Αγίου Νικολάου, που θα ζυμώσουν όλο το φύραμα της κοινωνίας.»
«Σήμερα μας χρειάζεται μετάνοια! Η μετάνοια αυτή είναι καθολική σε όλους, είτε είμαστε επίσκοποι, είτε είμαστε ποιμένες, χρειάζεται και εμείς να μετανοήσουμε, γιατί έχουμε σκανδαλίσει πάρα πολύ το λαό του Θεού». πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.
Για να συνεχίσει: «Το λέω αυτό γιατί με την διακονία μας έχουμε λυπήσει το πνεύμα του Θεού! Για μας ισχύει ο λόγος του προφήτου Ιερεμίου που λέει "οι ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου, εμόλυναν την μερίδα μου, έδωκαν την μερίδα την επιθυμητήν μου εις έρημον άβατον, ετέθη εις αφανισμόν απωλείας ...;"»
Επίσης ο Μητροπολίτης Καστορίας, τόνισε: «Αγαπητοί μου ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοζάνης Διονύσιος έλεγε κάποτε, ότι όταν διαβάζω αυτή την προφητεία την Μεγάλη Τετάρτη με πιάνει ρίγος».
«Πρέπει λοιπόν να μετανοήσουν όλοι ποιμένες, άρχοντες, αρχόμενοι προκειμένου να ελκύσουμε την χάρη του Θεού», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας χειροθέτησε αναγνώστη τον Χαράλαμπο Σαλίβερο, ο οποίος διακονεί τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας από την παιδική του ηλικία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: