Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΤΣΙΓΑΡΟ vs ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙ


Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία. Ναι. Αφήνει όμως εισόδημα στο κράτος με τους φόρους και στους αγρότες.
Αν απαγορευτεί το τσιγάρο τότε, έχουμε ένα κράτος με λιγότερες εισπράξεις, άρα δεν έχει να πληρώσει δάνεια και μισθούς, αλλά έχουμε και αγρότες χωρίς εργασία – η αλλαγή καλλιέργειας εκεί που καλλιεργούνται καπνά δεν είναι εύκολη ούτε προσοδοφόρα, ακόμη. Όταν το κράτος δεν έχει λεφτά το αναγκάζεις να εξαρτάται από δανεισμούς. Όταν ο αγρότης δεν έχει λεφτά τον κάνεις ό,τι θέλεις, τον αναγκάζεις να δανεισθεί για να ζήσει ή τον διώχνεις και φέρνεις άλλους –π.χ. λαθρομετανάστες.
Γιατί δεν απαγορεύεται και η χρήση ναρκωτικών; Το τσιγάρο δεν οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις. Τα ναρκωτικά οδηγούν.
Σήμερα η τιμωρία του καπνιστή είναι αυστηρότερη από του ναρκομανή. Άσε που ο χρήστης ναρκωτικών αν υποπέσει σε παράπτωμα συλλαμβάνεται και έχει ηπιότερη αντιμετώπιση. Ενώ το κάπνισμα έγινε αυτόφωρο αδίκημα!!!
Γιατί αυτό; Διότι το ναρκωτικό αφήνει κέρδη ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ σε ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρίες και όχι στο κράτος. Διότι το ναρκωτικό σακατεύει ανθρώπους και ξεμπερδεύεις με τους ευαίσθητους ενώ τους ανθεκτικούς τους χρησιμοποιείς όπως θέλεις. Διότι μας θέλουν οι δανειστές μας ναρκωμένους.

 "Να καλλιεργείται χασίς στις γλάστρες" μας είπε κάποτε μιά ψυχή. Αυτή η ψυχή καλλιεργεί, άραγε; Αν ναί, θα κατανοούσαμε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: