Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αυτό είναι το πρόβλημα της παιδείας κα Διαμαντοπούλου;


Βρήκε την λύση για την α-παιδεία η κα υπουργός. Μέχρι 27 οι μαθητές στα σχολεία. Το ότι ακόμα και με … 18 μαθητές γράμματα δεν μαθαίνουν, αυτό δεν ήταν αρκετό για να λάβουν το πραγματικό μήνυμα η Υπουργός και οι παρατρεχάμενοί της.

Θυμάμαι ότι με 72 μαθητές στην αίθουσα, με ζέστη και με κρύο, με την ξυλόσομπα να θερμαίνει μόνο όσους τυχερούς κάθονταν κοντά της, μάθαμε γράμματα.

Γιατί κα υπουργέ σήμερα με όλες τις ανέσεις προς τους μαθητές και όλες τις απαιτήσεις ικανοποιημένες των δασκάλων και των καθηγητών, δεν μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα, το
σκέφτηκε ποτέ κανείς από τους … μισθωτούς, συμβούλους και διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου σας;

Να σας πώ εγώ, λοιπόν. Διότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είχαν τότε ΤΣΙΠΑ. Δεν ήταν μισθωτοί, αλλά ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

Δεν περίμεναν πρώτα να πληρωθούν για να κάνουν το … έργο αλλά έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν γιατί αυτό έλεγε η συνείδησή τους. Δεν ήταν διορισμένοι –μέσω ΑΣΕΠ ή όχι – με την σέσουλα. Ούτε πήγαν στα σχολεία «για να βρούν δουλειά, να πάρουν ένα μεροκάματο». Πήγαιναν για να πάρουν τα παιδιά των φτωχών και να τους μεταδώσουν ΑΞΙΕΣ, ΗΘΟΣ, ΠΙΣΤΗ και ΠΑΤΡΙΔΑ. 

Τότε ήταν ΔΑΣΚΑΛΟΙ και ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ και όχι δημόσιοι υπάλληλοι.

Και τα παιδιά, μέσα στην φτώχεια, χωρίς φροντιστήρια, με ή χωρίς βιβλία, με το μολυβάκι, τα έστελνα οι γονείς τους, μεροκαματιάρηδες – και αν υπήρχε δουλειά, αλλά έκοβαν το λαιμό τους για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο – για να μάθουν ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Να γίνουν «χρήσιμοι στην κοινωνία».

Τώρα, μας ήρθαν οι ξενόμυαλοι ξενόφερτοι, οι αλλήθωροι φραγκολεβαντίνοι να μας … ανοίξουν τα μάτια. Και μας κλείσαν τα σπίτια. Τα παιδιά δεν είναι πιά οι μελλοντικοί πολίτες, οι φύλακες των παραδόσεων της πατρίδας. Είναι τα μελλοντικά κομματόσκυλα, οι … αναρχικοί βουτυρομπεμπέδες, είναι αυτοί που περιμένουν εντολές από τα γραφεία κομμάτων και επιχειρήσεων για να … διαμαρτυρηθούν για την αδικία στο εισόδημα των «εξωγήινων».

Αυτά θέλει το «σύστημα». Λαό υπηκόους – όχι πολίτες. Γι αυτό και θα πρέπει να μπουν στην Ανώτατη Παιδεία χωρίς προσπάθεια, χωρίς αγώνα, χωρίς αγωνία. Όχι γιατί σας έπιασε η λύπη για τα … ψυχολογικά προβλήματα των υποψηφίων, αλλά γιατί τους μάθατε να τους κάνετε τα κέφια. Γιατί τους κάνατε παράσιτα που περιμένουν από εσάς, τα κόμματα και τα αποκόμματα – όλα ξένα προς τις παραδόσεις των ελλήνων – για να τα θρέψετε χωρίς να κουραστούν, για να τους καλύψετε όταν παρανομούν με "άνωθεν" εντολές.

Αγωνίζεστε να μετατρέψετε έναν λαό σοφών, ηρώων και αγίων σε νούμερα δούλων που κουβαλούν τις ψήφους των κομματικών σας υποψηφίων.

Αλλά δεν θα σας περάσει. Αυτά τα ίδια τα παιδιά αντελήφθησαν και την παγίδα και το δόλωμα και θα σας «κεράσουν μία από τα ίδια». Και μάλιστα σύντομα. 

Γιατί στον Έλληνα, κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να του φορέσει καπίστρι.
Γιατί Έλληνας σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Ι.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: