Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο 19, 25 - 27 και 21, 24 - 25

ΙΘ΄ 25 Οἱ μὲν οὖν στρατιῶται ταῦτα ἐποίησαν. εἱστήκεισαν δὲ παρὰ τῷ σταυρῷ τοῦ ᾿Ιησοῦ ἡ μήτηρ αὐτοῦ καὶ ἡ ἀδελφὴ τῆς μητρὸς αὐτοῦ, Μαρία ἡ τοῦ Κλωπᾶ καὶ Μαρία ἡ Μαγδαληνή. 26 ᾿Ιησοῦς οὖν ἰδὼν τὴν μητέρα καὶ τὸν μαθητὴν παρεστῶτα ὃν ἠγάπα, λέγει τῇ μητρὶ αὐτοῦ· γύναι, ἴδε ὁ υἱός σου. 27 εἶτα λέγει τῷ μαθητῇ· ἰδοὺ ἡ μήτηρ σου. καὶ ἀπ' ἐκείνης τῆς ὥρας ἔλαβεν ὁ μαθητὴς αὐτὴν εἰς τὰ ἴδια.

ΚΑ΄\ 24 Οὗτός ἐστιν ὁ μαθητὴς ὁ μαρτυρῶν περὶ τούτων καὶ γράψας ταῦτα, καὶ οἴδαμεν ὅτι ἀληθής ἐστιν ἡ μαρτυρία αὐτοῦ. 25 ἔστι δὲ καὶ ἄλλα πολλὰ ὅσα ἐποίησεν ὁ ᾿Ιησοῦς, ἅτινα ἐὰν γράφηται καθ' ἕν, οὐδὲ αὐτὸν οἶμαι τὸν κόσμον χωρῆσαι τὰ γραφόμενα βιβλία. ἀμήν.


Νεοελληνική απόδοσις

Οι στρατιώται λοιπόν αυτά έκαναν. Κοντά στο σταυρό του Ιησού στέκονταν η μητέρα του και η αδελφή της μητέρας του, η Μαρία η σύζυγος του Κλωπά και Μαρία η Μαγδαληνή.

Όταν είδε ο Ιησούς την μητέρα του και τον μαθητή πού αγαπούσε, να στέκεται κοντά της, είπε στη μητέρα του: «Γυναίκα, να ο υιός σου». Έπειτα λέγει στο μαθητή: «Να η μητέρα σου».

Και άπ' εκείνη την ώρα την πήρε ο μαθητής στο σπίτι του. Αυτός είναι ο μαθητής πού μαρτυρεί γι' αυτά και τα έγραψε και ξέρουμε πώς η μαρτυρία του είναι αληθινή.

Υπάρχουν και πολλά άλλα πού έκανε ο Ιησούς, πού αν γραφούν το καθένα, νομίζω πώς ούτε αυτός ο κόσμος δεν θα χωρούσε τα βιβλία, πού θα γράφονταν. Αμήν.

Σύντομο σχόλιο

Η τελευταία πράξη του Ιησού, η προστασία της μητρός του και η συνεχής ενστάλαξη στην καρδιά του Ιωάννη της πίστεως και της αγάπης προς τον Θεό ζώντας με την μητέρα του Υιού του Θεού, του Ιησού Χριστού. Άπειρα δε τα έργα του Κυρίου μας κατά την διάρκεια της επιγείου ζωής Του. Από αυτά αρκούν όσα γράφονται στα Ευαγγέλια για να γνωρίσουμε ότι Αυτός είναι ο Υιός του Θεού και ο Σωτήρας του ανθρωπίνου γένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: