Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ουδεμία ανάμειξη της Ε.Ε στην διαγραφή του «εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο ομογενής κ. Νίκος Καλογερόπουλος έστειλε επιστολή στο γραφείο του κ. Μπαρόζο με το ερώτημα αν η Ε.Ε. έδωσε εντολή στην «ελληνική» κυβέρνηση να διαγράψει το «εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας.

Την απάντηση του κ. Μπαρόζο την έστειλε στην … εθνική αντιπροσωπία, μαζί με ορισμένα ερωτήματα.

Διαβάζουμε:

«Αξιότιμοι κκ Βουλευταί του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Έλαβα στην Γενεύη επιστολή Έλληνος εκπαιδευτικού ο οποίος μου λέει ότι στα σχολεία κυκλοφορεί η κατωτέρω πληροφορία: ‘η λέξη «εθνική» από το λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας ήταν θέμα χρόνου να φύγει, γιατί υπάρχει όρος μέχρι την λήξη του 2010 από την ευρωπαϊκή ένωση, να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, αλλιώς θα πληρώνουμε πρόστιμο’.


Επειδή επί μίαν τριακονταετία υπήρξα στέλεχος διεθνών οργανισμών στην Γενεύη και γνωρίζω πόσο απίθανο είναι να αληθεύει η πληροφορία αυτή (η οποία συνάγω διαδίδεται μετ’ επιτάσεως στους εκπαιδευτικούς κύκλους από το Υπουργείο Παιδείας ή άλλην κυβερνητική αρχή) απέστειλα επιστολή υπό την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της (Think Tank) European League of Geneva στον κ. Μπαρόζο με την ερώτηση αν η είδησις αυτή αληθεύει.


Προς γνώσιν σας έλαβα την κάτωθι απάντηση η οποία γεννά ένα σοβαρότατο εθνικό ερώτημα: Ποιος είχε την πρωτοβουλία να αφαιρεθεί η λέξις ΕΘΝΙΚΗ από το λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας, ποιος είναι ο απώτερος σκοπός αυτής της αφαιρέσεως και για ποιο λόγο.


Σας υπενθυμίζω ότι το λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας είναι Ministe’re de l’ education NATIONALE ,


Εναπόκειται στους Έλληνες βουλευτές που αισθάνονται ότι ΕΙΝΑΙ Έλληνες (και όχι ότι τους ΕΚΑΝΑΝ Έλληνες, όπως υποστηρίζει η ΓΓ του εν λόγω Υπουργείου η οποία, παρ’ όλον τον σάλον εξακολουθεί να παραμένει στην θέση της) να λάβουν θέση επί του εθνικού αυτού θέματος το οποίον, για μας τους Έλληνες της Διασποράς, ενέχει θεμελιώδη σημασία επί του γενικού ερωτήματος «ποιοί κυβερνούν αυτόν τον τόπο ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.


Dr Nicolaw Kaloy – Καλογερόπουλος (GENEVA)».

Η απαντητική επιστολή από το γραφείο του κ. Μπαρόζο λέει ότι η Ε.Ε. δεν επεμβαίνει σε τέτοια θέματα, όπως οι ονομασίες των υπουργείων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραθέτουμε την επιστολή στα αγγλικά όπως εστάλη από γραφείο του κ. Μπαρόζο:

Dear Dr Kaloy,


Thank you for your letter to President Barroso of 20 May about the change of name of the Greek Ministry of Education.


I am happy to assure you that the European Commission does not intervene in such question as the titles of Ministries in the Member States, and to confirm that it has not done so in this case. I hope is helpful.


Yours sincerely,


Clara Martinez Alberola, Advisor Office of President J.M. Barroso


European Commission BERL 13/125 Rue de la Loi 200- B- 1049 Brussels


και σε μετάφραση:

"Αγαπητέ Δρ Kaloy,


Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας προς τον Πρόεδρο Barroso της 20ής Μαΐου σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παρεμβαίνει σε παρόμοια ερωτήματα όπως οι τίτλοι των Υπουργείων των κρατών μελών, καθώς και να επιβεβαιώσει ότι δεν το έπραξε στην προκειμένη περίπτωση. Ελπίζω αυτή η απάντηση να σας είναι χρήσιμη.

Με εκτίμηση,


Clara Martinez Alberola, Γραφείο Σύμβουλος του Προέδρου Barroso JM

Ευρωπαϊκή Επιτροπή BERL 13/125, rue de la Loi 200 - B-1049 Bruxelles "

(οι επιστολές αντιγράφηκαν από την εβδομαδιαία εφημερίδα στοχος. Η επεξεργασία και η μετάφραση από Ιωάννης)


Σχόλιο


Οι ανθέλληνες που πάνε να περάσουν τα απωθημένα τους στις πλάτες του ελληνικού λαού, νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν το ρατσιστικό τους μίσος κατά του Έλληνα πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αλήθεια, μπορεί να αργεί αλλά πάντα λάμπει.


Μας κυβερνούν κομπλεξικοί ανθέλληνες. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε την διοίκηση της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ στα ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: