Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ - προ των Φώτων Β’ Τιμόθεον δ’5-8

Β’ Τιμόθεον δ’5-8


5 Σὺ δὲ νῆφε ἐν πᾶσι, κακοπάθησον, ἔργον ποίησον εὐαγγελιστοῦ, τὴν διακονίαν σου πληροφόρησον.

6 Ἐγὼ γὰρ ἤδη σπένδομαι, καὶ ὁ καιρὸς τῆς ἐμῆς ἀναλύσεως ἐφέστηκε.

7 Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα·

8 λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὃν ἀποδώσει μοι ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, ὁ δίκαιος κριτής, οὐ μόνον δὲ ἐμοί, ἀλλὰ καὶ πᾶσι τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ.


Νεοελληνική απόδοσις


Εσύ όμως να έχεις ξεκαθαρισμένη κρίση για να τα αντιμετωπίσεις όλα. Να κακοπαθήσεις, να εργαστείς για την διάδοση του ευαγγελίου, να εκπληρώσεις το καθήκον σου στην υπηρεσία του Θεού.

Γιατί εγώ ήρθε η ώρα να χύσω το αίμα μου σπονδή στον Θεό, έφτασε ο καιρός να φύγω από τον κόσμο. Αγωνίστηκα τον ωραίο αγώνα, έτρεξα τον δρόμο ως το τέλος, φύλαξα την πίστη. Τώρα πιά με περιμένει το στεφάνι της δικαιοσύνης, που μ’ αυτό θα με ανταμείψει ο Κύριος εκείνη την ημέρα, ο δίκαιος κριτής. Κι όχι μόνο εμένα, αλλά κι όλους εκείνους που περιμένουν με αγάπη τον ερχομό του.


Σύντομο σχόλιο

Με νηφαλιότητα και υπομονή στις επιθέσεις των αδίκων αμύνεται ο υπεύθυνος της χριστιανικής κοινότητας. Ταυτοχρόνως διαδίδει το χαρμόσυνο μήνυμα της δια του Ιησού Χριστού σωτηρίας των ανθρώπων συμβάλλοντας στην υπηρεσία της εξάπλωσης εντός των ψυχών της βασιλείας του Θεού. Αυτά όποιος πράττε έχει το δικαίωμα να απαιτεί το στεφάνι της νίκης, την αιώνια ζωή όπως και κάθε άνθρωπος που πιστεύει και περιμένει τον ερχομό του Κυρίου, την Δευτέρα Παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: