Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αντιμετώπιση εγκληματικότητας ανηλίκων

 Συνέβη στην Ιταλία!
Εκεί που οι Δικαστές δείχνουν να μην αστειεύονται - είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε για τα ... καμάρια τους !!!!!

Την βίαζαν επανειλημμένως στις τουαλέτες του σχολείου για πάνω από δύο εβδομάδες. Το θύμα, μια νεαρή μαθήτρια 13 χρόνων σε τεχνική σχολή της Aνκόνας. Θύτες μια άγρια ορδή με 15 μεγαλύτερους συμμαθητές της που είχε σπείρει τον τρόμο σε όλο το σχολείο. Oι βιασμοί καταγράφηκαν σε βίντεο που οι νεαροί μαθητές πουλούσαν στο σχολείο για λίγα ευρώ.

Όταν η μαθήτρια βρήκε το θάρρος και μίλησε στους γονείς της, αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από τους βιαστές ήταν παιδιά της ενορίας, μέλη καθολικής νεολαιίστικης οργάνωσης, γνωστοί στη γειτονιά και υπεράνω κάθε υποψίας.

Oι γονείς των θυμάτων δήλωσαν αμέσως την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία. H προσεκτική μελέτη των συνολικά πέντε ανατριχιαστικών βίντεο από μέρους της Αστυνομίας άφησε ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας για την ενοχή των νεαρών βιαστών. Εκείνο που, αντιθέτως, ερευνάται ακόμη είναι αν η 13χρονη ήταν το μόνο θύμα ή αν η συμμορία είχε βάλει στο στόχαστρο και άλλες μαθήτριες.

H ιταλική κοινή γνώμη, όμως, αναρωτιέται τι συμβαίνει στα ιταλικά σχολεία. Mετά το επεισόδιο της Aνκόνας άρχισαν να πέφτουν βροχή οι καταγγελίες: βιασμός 12χρονης στο Pήγιο της Kαλαβρίας, βιασμός σε λύκειο του Mιλάνου.

Kαι βίντεο που εικονίζουν μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στις σχολικές αίθουσες. Πριν από μερικές ημέρες κατασχέθηκε στο Διαδίκτυο το ερασιτεχνικό βίντεο που έδειχνε μια ολόκληρη τάξη να βιαιοπραγεί σε βάρος μαθητή με ψυχολογικά προβλήματα. Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκε άλλο βίντεο με τους μαθητές να βομβαρδίζουν τον καθηγητή τους με μπαλάκια χαρτί.

«H δικαιοσύνη δεν αρκεί. Xρειάζεται η βοήθεια των γονέων», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Kλεμέντε Mαστέλα. H αλήθεια είναι ότι, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, οι δικαστές απέδειξαν ότι συμφωνούν μαζί του. Mόλις άρχισε η προανάκριση για την περίπτωση μιας 11χρονης που βιάστηκε σε κεντρικό λύκειο του Mιλάνου, ο δικαστής διέταξε να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία των γονέων των 6 συλληφθέντων μαθητών. Oι γονείς, λέει η απόφαση, όχι μόνο δεν φρόντισαν για την «συναισθηματική αγωγή» των τέκνων τους, αλλά έσπευσαν να τους «καλύψουν».

H προληπτική κατάσχεση αποτελεί εγγύηση για τη μελλοντική αποζημίωση του θύματος.

Ελπίζω να βλέπουν και να μαθαίνουν και οι δικοί μας δικαστές πως πρέπει να αντιμετωπίζονται ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ των ορισμένων «οργισμένων» παιδιών...

(αντιγραφή από την ειδησεογραφία του Μουσικού Καφενείου
http://www.mousiko-cafe.com/ )
Σχόλιο


Η παιδαγωγική μέθοδος της σφαλιάρας απέτρεπε ΄παλαιότερα τέτοια φαινόμενα βάζοντας – έστω και διά της βίας – τους μαθητές στην θέση τους και στα όριά τους.
Και αν, όπως υποστηρίζουν μερικοί "ευαίσθητοι" η βία του δασκάλου δημιουργεί… ψυχολογικά προβλήματα στα κακομαθημένα … βλήματα, η βία των ανηλίκων στους συνομηλίκους τους τί δημιουργεί;


Επιστροφή, λοιπόν, πάραυτα στην φάπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: