Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Υπό «απαγόρευση» ζουν οι χριστιανοί του Ιράκ λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Υπό «απαγόρευση» ζουν οι χριστιανοί του Ιράκ λίγο πριν τα Χριστούγεννα


Αποκλεισμένοι και υπό… εξαφάνιση νιώθουν οι χριστιανοί του Ιράκ εν όψει των Χριστουγέννων.

Εκατό χριστιανοί ηγέτες και πολιτικοί όλων των θρησκευτικών δογμάτων συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, προτού ξεσπάσουν επεισόδια και επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών και σχολείων στη Μοσούλη.

Πριν από δύο ημέρες ένας χριστιανός πυροβολήθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά του.

Πριν από λίγες ημέρες ένα μωρό σκοτώθηκε και σαράντα άτομα, μεταξύ των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν από τρεις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών.

Οι χριστιανοί φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Οι περισσότεροι παραμένουν στις κατοικίες τους.

Στα τέλη του 2008 οι δολοφονίες χριστιανών στη Μοσούλη από τρομοκρατικές ομάδες είχαν αποτέλεσμα το θάνατο σαράντα ατόμων και την απομάκρυνση ακόμη 1.200 από τις κατοικίες τους.

Αλλά δεν υπάρχουν μόνο στη Μοσούλη προβλήματα.

Στο γειτονικό Κιρκούκ οι χριστιανοί της περιοχής πέφτουν θύματα απαγωγής και τη στιγμή που οι εντάσεις πριν από τις εκλογές συνεχίζονται ανησυχούν ότι θα απαχθούν και άλλοι χριστιανοί.

Μερικοί κατηγορούν οργανώσεις όπως την αλ Κάιντα για τις επιθέσεις εναντίον τους. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι οι Κούρδοι και Άραβες, που αλληλοσπαράσσονται, ευθύνονται για τις επιθέσεις.

Μια έκθεση της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Human Watch» αναφέρει ότι τα δύο τρίτα των εκατομμυρίων χριστιανών του Ιράκ έχουν ήδη εγκαταλείψει τις κατοικίες τους.

πηγή: http://www.apogevmatini.gr/?p=57298

Δεν υπάρχουν σχόλια: